Gratis geld lenen is er tegenwoordig helaas niet meer bij.

Het was mogelijk om gratis geld te lenen tot 1000 euro. Door een wetswijziging jaren geleden met betrekking tot kleine leningen zonder bkr toetsing tot 1000 euro, waren er nieuwe manieren van geld lenen tot stand gekomen. Je kon bijvoorbeeld gratis lenen vanaf 150 euro bij Voorschotje.nl. Bij andere kleine lening verstrekkers zoals Minilening.nl en Cashbob.nl kon je lenen tegen zeer lage rente maar daar zaten wat meer haken en ogen aan. Gratis lenen was uiteindelijk niet mogelijk dus er werden kosten gerekend voor advies zoals Minilening.nl deed of men gaf mensen de keuze om te laat te betalen waardoor ze alsnog 150 euro kwijt waren aan kosten. Deze manier van gratis geld lenen was dus riskant en bracht ook menig lening afnemer in de problemen Door wettelijk vast te leggen dat deze methode niet meer mag en iedereen de wettelijke rente voor een lening moet betalen is deze mogelijkheid van lenen uitgeband en worden leners niet op hoge kosten gejaagd indien men niet op tijd betaald.

Toch zijn er veel mensen die op het laatste moment van hun loon nog een stuk maand overhebben en worden verleid tot een kleine lening.
Bijna gratis lenen gaat maar weer tot 1000 euro. Net als bij de bank kun je best 3 maanden voor 1000 euro rood staan maar daarna moet het saldo toch eens worden aangevuld.

De rente die betaald moet worden voor een kleine lening is de wettelijke rente, maar door het kleine bedrag en de korte leen periode is dit maar enkele luttele euro’s welke iedereen gemakkelijk kan betalen en daarmee door de minilening uit de brand is geholpen.